Szakács Eszter – Villámhajigáló Diabáz

           

Szereted a görög mitológiát? Különösen, ha nemcsak érdekes, de vicces is? Akkor ez a könyv Neked való! Megismerkedhetsz benne faunokkal, nimfákkal, kentaurokkal, küklopszokkal és istenekkel is, akik habár különlegesek, mégis sok emberi tulajdonsággal és szokással rendelkeznek.

Dirké, a kis nimfa, a helyi buszjáratra száll gurulós bőröndjével, hogy eljusson Kirkéhez, a híres boszorkányhoz és inasának szegődjön.

A címszereplő, Villámhajigáló Diabáz egy küklopsz, aki sehogy sem tud beilleszkedi övéi közé, mert nem szeretni a lávalevest és a rántott kavicsot és nem akar Héphaisztosz kovácsműhelyében dolgozni, hanem inkább hős szeretne lenni.

Vagy ott vannak például a Moirák, akik minden Kallisztén születő gyermeket különleges képességgel ajándékoznak meg, amely csak kilencéves korban mutatkozik meg. Így az egyik történet főhősnője, Zoé érti az állatok nyelvét és állatkórházat nyit dr. Aklépiosszal.

Ilyen és ehhez hasonló humorral megfűszerezett történetek színesítik a könyvet, amelynek segítségével sokat tanulhatsz a görög mitológiáról.

Budapest, Liget Műhely Alapítvány, 2010.