Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz

           

Ha csak 3 percetek van, akkor is érdemes belekezdeni a könyv olvasásába, hiszen már ilyen rövid idő alatt is garantáltan jól fogtok szórakozni ezeken a bolondos meséken. Mi történik vajon, ha fordított napot akarunk tartani, és mindent visszafelé csinálunk? Miért vásárol mindenki pizsamában a pékségnél? Mi a bánata Matildának, a száztizenhárom éves kísértetlánynak?

Az 5 perces mesékből megtudhatjátok, milyen következménnyel jár Oszkár, a házi malac számára, ha meglátogatja Vilit, a vadmalacot, aki az erdőben él. Jankó és Erik, a két ötletgazda megtanít bennünket arra, hogy mire jó a reszelt krétapor. Arra is fény derül, miért kell Angyal Bandi rablóvezérnek levágni a szakállát és a bozontos haját.

Ha kicsit több időt szántok az olvasásra, akkor inkább a könyv végét lapozzátok fel, itt találjátok a 8 perces meséket. Mindegyik garantáltan vicces és szórakoztató. A mesekönyvet Melanie Garanin rajzai teszik még érdekesebbé, aki a történetekben szereplő humoros jeleneteket nagyon szemléletesen ábrázolja.

Budapest, Pagony, 2018.