Lénárt Krisztina: Offline – Kalandra kattanva

           

Kutasi Kende a nyár egy részét a Denevérvirág táborban tölti. Ez nem egy szokványos hely: olyanoknak találták ki, akiknek nehezen megy a tanulás. Kende ezt nem fogadja kitörő lelkesedéssel, főleg, hogy a táborban telefont, számítógépet, tabletet és hasonló kütyüket nem használhatnak.

Tanulás nyáron? Na ne! Az első nap után azonban kiderül, hogy Andrea néni egész érdekes feladatokat talál ki. Talán nem is lesz ez olyan rossz. Hamarosan furcsa események történnek a táborban. Kende és Kitti nyomozni kezdenek. Kiderül, hogy a helyzet sokkal súlyosabb, mint gondolták, még a rendőrségnek is közbe kell avatkoznia. A tábor végére minden átértékelődik. Megoldódnak a problémák, új barátságok szövődnek, és az események hatására Kende is nagy változáson megy keresztül.

A történet olvasása közben végig kiemelve követhetjük nyomon Kende gondolatait, amiből megtudhatjuk, milyen érzésekkel küzd, mit gondol az éppen aktuális helyzetről. A könyv végén néhány elgondolkodtató kérdés segíti az olvasót az élmények feldolgozásában.

Pécel, Katica Kv. Műhely, 2018.