Könyvek… és ennyi – alvás a könyvespolcok közt

           

Jól indult az iskola! Szeptember elsején ugyanis nemcsak a tanév kezdődött el, hanem a Könyvek… és ennyi olvasó klub újabb féléve is!

Ezt meg is ünnepeltük egy pizsama partival, amit a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban rendeztünk. Este hat óra után megejtettük a beszélgetést Jamie McGuire Gyönyörű sorscsapás című könyvéről, ami igencsak megosztónak bizonyult a fiatalok körében.

Később, a közös vacsora után közkívánatra a Mulan, majd az Így neveld a sárkányodat című animációs filmeket néztük meg a már leterített, elrendezett babzsákok,  plédek és hálózsákok halmairól.

A két mese közt, illetve utána volt lehetőség kisebb csapatokban beszélgetni. Voltak, akik játékkal ütötték el a maradék időt, ezzel is erősítve a közös csapatszellemet. Előkerültek a kártyák, az Ország, város, fiú, lány táblázatok. Lefekvés előtt szinte minden táskából előkerült egy-egy könyv, s szép lassan csend telepedett a könyvtárra. Reggel is mindenki a könyvéért tapogatózott, és pár oldal elolvasása után kezdett ébredezni a csapat. Miután mindenki magához tért a saját reggeli rituáléja után, szokásos módon, azaz húzással kiválasztottuk a következő olvasandó történetet, ami Jeanne Ryan Idegpálya című műve lett. A következő beszélgetés időpontja pedig szeptember 25, hétfő lesz, a megbeszéltek alapján, amit most is, a megszokott helyszínen a Körbirodalom Gyermekkönyvtár foglalkoztató szobájában fogunk megejteni.

Néhány kedves vélemény:

Nagyon jó volt a társaság (bár mikor nem az) és egy külön élmény volt a könyvek között, egymás hegyén-hátán, filmezni, beszélgetni és aludni. Köszi a lehetőséget, remélem majd valamikor megismételhetjük. :)”  Dóri

“Uh uh jó volt! :D” Bori

Nagyon tetszett, jól szórakoztunk!” Hanna

A jól sikerült rendezvénynek reméljük lesz folytatása, amihez még bárki csatlakozhat, aki szereti a könyveket, szeret olvasni, és kedveli a hasonszőrűek társaságát!

Reggeli ébredezés
“Kérlek, csak még ezt az egy oldalt…”
“Hagyjatok aludni!”