Izmindi Katalin: Nagy iskoláskönyvem – Mesék az iskolakezdéshez

           

Nagycsoportos óvodásként már mindenki izgatottan várja a következő évet, amikor végre becsengetnek az iskolába. Vajon milyen lesz az első nap, és mi minden fog történni a tanév során? Jut-e idő a tanuláson kívül másra is, lesznek-e új barátok, sikerül-e megtanulni írni, olvasni, számolni?

Nóri, Marcell, Áron és Zsófi kalandjain keresztül betekintést nyerhetünk az iskolai élet valamennyi szépségébe, nehézségébe, érdekességébe és izgalmába. Bekukkanthatunk a tanévnyitó ünnepélyre, megismerkedhetünk az órarenddel, megnézhetjük, milyen egy tanóra és mi a feladata a hetesnek. Kiderül az is, hogy mire lehet piros pontot és jutalomkártyát kapni. Az iskolai életet tanuláson kívül sok egyéb program is színesíti, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére valót: farsangi mulatság, szavalóverseny, tornaverseny, projekt hét, anyák napi műsor, fellépés a tánccsoporttal, nyílt nap, családi nap, osztálykirándulás.

A sok színes képpel illusztrált mesekönyv egy teljes tanéven végigkíséri az olvasókat. Nemcsak ovisoknak, hanem a már iskolába járó gyerekeknek is érdekes és hasznos olvasmány.

Budapest, Roland, 2018.