Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge

           

Pali iskolás lett, méghozzá nem is akárhol, egy olyan első bé osztályba jár, ahol az osztálynak saját állata van. Méghozzá egy Tiki nevű aranyos kis hörcsög.  A legügyesebb, legjobb első bés gyerek hazaviheti Tikit. De nem könnyű ám mindig jónak lenni.  Palinak sem sikerül mindig, pedig nagyon szeretné ha egy este Tiki az ő lakásukba kerülhetne a suli után.

Pali és legjobb barátja Soma nagyon kedvelik Tikit, aki ráadásul hasonlít is a tanító nénire. Megtanulják lerajzolni  a hörcsögöt, sőt rövidesen már a nevét is le tudják írni és piros pontot is kapnak a fiúk. Talán Pali végre hazaviheti egy nap Tikit. De nem várt nehézség adódik az első ások, különösen Kolos képében. Akik megverik a béseket fociban, kidobóban, sőt még csúfolják is egymást a fiúk az udvaron. Szegény Tikit aznap senki sem vihette haza. Vajon sikerült az ásoknak és béseknek kibékülni egymással, Tiki eljut Paliékhoz, lehet-e egy bésnek az á osztályból barátja? Olvasd el a könyvet és meg tudod a választ a kérdésekre!

A Pagony kiadó Most én olvasok! sorozatának újabb kötete ez a kis mese, mellyel a kezdő olvasók is könnyen megbirkóznak, hiszen sok képpel, nagy betűkkel, egyszerű mondatokkal mesél írója a gyerekeknek.

Budapest, Pagony, 2017.