Eve Ainsworth: Sebek

           

Kamasznak lenni nem könnyű. Még akkor sem, ha normális, szerető család veszi körül az embert. Gabinak azonban nemcsak a saját problémáival kell megküzdenie, hanem a felnőttek érthetetlen viselkedésére is magyarázatot kell találnia.

Gabi élete mostanában kissé zűrzavaros. Az érzelmek teljes kavalkádját éli át: szerelem, gyász, lelkiismeret furdalás, kisebbségi érzés, feldolgozhatatlan viták a szülőkkel. Egyedül őrlődik, úgy érzi, senkiben sem bízhat. Segítség nélkül azonban összeroppan, vagdosni kezdi magát. Egyetlen támaszt barátnőjétől, és alakuló új kapcsolatától remélhet. Egy félreértés miatt azonban velük is összetűzésbe kerül. Végső kétségbeesésében lelki fájdalmai elől egyre inkább a fizikai fájdalomba menekül.  De vajon tényleg ez a megoldás?

A könyv végéig izgulhatunk, hogy helyre kerülnek-e a dolgok, mielőtt tragédia lesz a vége. Vajon megtalálja-e Gabi a megfelelő embereket, akik ki tudják zökkenteni eddigi életviteléből? Mert mindig, mindenre kell, hogy legyen megoldás, csak jó helyen kell keresni! Vajon nem késő még?

Budapest, Tilos az Á Kv., 2018.