Ben Boden: Akvarisztika gyerekeknek

           

Bizonyára sokféle hallal és vízben élő növénnyel találkoztatok már balatoni vagy tengerparti nyaralásaitok során. Kissé másféle, de hasonlóan varázslatos vízi világot varázsolhatunk szobánkba is egy jól berendezett akvárium segítségével. Ennek elkészítéséhez és gondozásához ad hasznos tanácsokat ez a könyv.

Részletesen, gyerekek számára is könnyen érthetően, lépésről-lépésre sajátíthatjuk el a legfontosabb tennivalókat az akvárium felállításától kezdve a növények beültetéséig és a halak betelepítéséig. A legfontosabb tudnivalókat és jó tanácsokat színes háttérrel külön is kiemeli a könyv. A kiadvány ismerteti a legszebb akváriumi növényeket, és a legismertebb halfajtákat is. Megtudhatjuk, hogy mivel kell etetnünk halainkat, milyen gyakran kell vizet cserélnünk, szűrőt tisztítanunk, hogyan ismerhetjük fel a beteg halakat, és mi kell tennünk a sikeres gyógyításuk érdekében.

A sok színes fotóval illusztrált kiadvány kezdő akvaristák számára is bátran ajánlható. Ha követitek a könyvben leírt tanácsokat, nemcsak sok ismerettel lesztek gazdagabbak, de a végén saját ízlésetekre formált akváriumotokban is gyönyörködhettek.

Budapest, Saxum, 2017.