Raman Prinja: 50 tény, amit tudnod kell a világűrről

           

Nyári derült éjszakán, feltekintve a csillagos égre, ki ne gondolkodott volna már el a világmindenség hatalmasságán, s benne a Föld, az emberiség helyéről, szerepéről? Vajon hogy néz ki a többi bolygó? Van-e élet a Földön kívül is? Mi lesz a világegyetem sorsa? A könyv segítségével kalandos utazásnak lehetünk részesei, s közben ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk.

Az univerzum keletkezéséről, jelenlegi állapotáról és a világvégéről szóló elméletekkel találkozhatunk a kiadvány lapjain. Az ismereteket 50 tény köré csoportosítja, de ennél lényegesen több információt, és az igazolt tényeken kívül több elképzelést is elénk tár. Képet kapunk a táguló világegyetemről, a galaxisok világáról, a titokzatos fekete lyukról, a csillagok fejlődéséről és haláláról. Meglátogatjuk a bolygókat, holdakat, miközben keressük az élet nyomait, és betekintünk a modern csillagászat csúcstechnológiás űrtávcsöveibe is.

A könyv megértéséhez nem szükséges bonyolult fizikai képletek ismerete és csillagászati előképzettség. Szemléletes ábrák, lenyűgöző színes fotók teszik még élvezetesebbé a kalandozást. A legfontosabb fogalmak egyszerű magyarázatát és a könnyebb tájékozódást segítő tárgymutatót is tartalmaz a kiadvány.

Budapest, Móra, 2017.