Preszter Norbert: Járgányfalvi mesék

           

Nagy nap köszöntött szeptemberben Járgány Janóra, a kék színű kisautóra. Végre ő is óvodás lett! Első nap megismerkedik Döcögő Terikével, az óvó nénivel, valamint Dömper Dömével és Dzsip Dzsonival, akikkel hamarosan együtt fogják átélni a kalandokat.

Mert Járgányfalván mindig történik valami érdekes. Hol egy kiscicát kell lehozni a fa tetejéről, hol az Őszi Járgányfalvi Futamon kell helytállni, hol pedig szüreti bálon ropják a táncot. Néha veszélyes helyzeteket is meg kell oldani, ehhez már a felnőtt járgányok közreműködésére is szükség van. Mikor Dömper Döme alatt beszakad a jég, Hókotró Hugó és Rozsda Elemér bácsi sietnek a segítségére. Járgányfalva bárányhimlő járványának betegeit Mentő Jenő gyógyítja meg, Traktor Tibi és Hókotró Hugó karamboljánál Rendőr Rozi segít kideríteni a rejtélyt, az erdőtüzet pedig Oltó Artúr segít megfékezni.

Csupa barátságos, segítőkész, együttműködő járgány, akik közös erővel minden feladatot megoldanak. A kalandokat a könyvben szereplő szép illusztrációk teszik még érdekesebbé és kifejezőbbé. Minden ovisnak és kisiskolásnak ajánlható, nem csak fiúknak!

Budapest, Roland, 2017.