Olvasó Ubi a Körbirodalomban – Körbirodalom Gyermekkönyvtár

Olvasó Ubi a Körbirodalomban

           

Idén februártól újabb olvasóklubbal bővült a Csorba Győző Könyvtár palettája!

A PTE-KPVK berkeiben működött klub, az Olvasó Ubi azzal a szándékkal alakult nagyjából két éve, hogy a hasonló érdeklődési körű, olvasni szerető egyetemi ifjúságot és az egyetemi dolgozókat hozza össze havonta egy kellemes beszélgetésre. A remek hangulatú, sütemény és tea mellett eltöltött estéken mindig egy adott könyvről beszélgettek a résztvevők. Az éves könyves listát előbb a két alapító tag, majd a klub közösen alkotta meg. Az estéken egy-egy résztvevő vállalta, hogy a következő beszélgetésre kicsit felkészül a következő olvasandó műből, annak szerzőjéről is mesél pár érdekességet, illetve, mint moderátor vezeti le az estet.

A könyvlistán szereplő könyvek válogatása közben figyelembe vették, hogy minél több műfaj, minél több érdekes, színes kötet kapjon helyet. A mesétől a sci-fin át a történelmi regényig, sokféle könyv került így elolvasásra alkalomról alkalomra. A lényeg, hogy mindenki kifejtheti véleményét a könyvklub estéin, s nem ritka, hogy kisebb-nagyobb viták, vagy épp inspiráló beszélgetések alakulnak ki. Szabadon áramló gondolatmegosztások alatt sokszor bukkannak fel filmes adaptációk, további munkái egy adott írónak, költőnek, így motiválva, hogy tovább éljen a mű által keltett kíváncsiság.

Az idén új helyszínen, új tagokkal bővülve, régi-új szerelemmel tovább működik az olvasó klub, ahová várunk minden további érdeklődőt, aki szeretne csatlakozni havonta egyszer egy jó hangulatú eszmecseréhez!

Érdemes figyelni az időpontok, könyvlista miatt a korbirodalom.csgyk.hu honlapját, vagy csatlakozni lehet a Facebookon az Olvasó Ubi nevű nyílt csoporthoz is.

A következő gyűlés április 19-én kerül megrendezésre a Körbirodalom Gyermekkönyvtár foglalkoztató szobájában 18 órától!