Moira Butterfield: Barcelona. Rendhagyó útikalauz gyerekeknek

           

Ez az izgalmas útikönyv kifejezetten nektek készült. Barcelona történetét, az itt élt művészeket, természetesen a focit és a finom ételeket is bemutatja úgy, hogy közben remekül szórakozol.

A felnőtt útikönyvekben szereplő látnivalók sem hiányoznak:  templomok, Gaudi  művei, szobrok, híres épületek stb. De ezekről a látnivalókról annyi nektek való érdekességet olvashattok, hogy alig várjátok majd, hogy bevessétek magatokat Barcelona utcáinak labirintusába. A fesztiválokról, a barcelonai ünnepekről, a piacokról, a tengerpartról  és  a sportról is ezernyi titkot tudhattok meg. Én például nem tudtam, hogy Barcelonából származik a Chupa Chups nyalóka és Dali tervezte a csomagolását.  De sok különleges, gyerekek számára is élvezetes múzeumot is ajánl a könyv, a kedvenceim a Marés gyűjtemény, ahol rengeteg játékot is kiállítottak, valamint a Csatornamúzeum, amely különböző korok szennyvízelvezetőit mutatják be.

Ez a szuper útikönyv remek kiegészítő lehet a felnőttek nagy és komoly útikönyvei mellé, ha Barcelonába látogatsz, vagy még csak tervezed az utazást.

Budapest, HVG kiadó, 2016.