Megvannak A Nagy Könyves Beavatás nyertesei!

           

Közel fél éve kezdődött A Nagy Könyves Beavatás elnevezésű verseny, ahol három pécsi fiatal is megmérettetett.  Szászfai Dorina, Horváth Eszter és Kereszturi Péter, 2017. 03. 25-én vehette át az 5. helyért járó jutalmukat. Egy könyvcsomaggal, és könyvre akasztható olvasólámpákkal lett gazdagabb a csapat, s persze rengeteg tapasztalattal, amire a 7 forduló alatt tettek szert.

A program célja az olvasásnépszerűsítés volt a fiatalok körében, illetve, hogy egymásnak ajánljanak könyvet, egymásnak meséljék el, mit olvastak. A különböző feladatok megoldásához szükség volt az ifjúság kreativitására, leleményességére, friss gondolataira, s néhol arra is, hogy használni tudja a videokamerát, telefont, vágó programokat.

A pécsi Hibbant sziget harcosai elnevezésű csapat, hónapról hónapra írta az újonnan olvasott könyv úgynevezett beavató lapjait, ami egyben ajánlóként is funkciónál. Illetve válogattak zenét, írtak fan fiction-t, készítettek videót, rajzoltak képet, sűrítették bele egy könyv tartalmát egy sms-be. Szóval rengetek vidám, vagy épp bosszantó percet, órát, napot töltöttek együtt, hogy elkészüljenek a feladatok.

Emellett részt vettek a Csorba Győző Könyvtár által szervezett Választási ünnepségen, és külön kis klub alakult a tagokból. A klubgyűlések többsége a könyvtárban zajlott, egy gyermekkönyvtáros kolléga közreműködésével.

Amennyiben jövő évben is lesz A Nagy Könyves Beavatás, a csapat ismét szeretne indulni, addig pedig folytatják az érdekesebbnél, érdekesebb könyvek olvasását, és ajánlását kortársaiknak!