John Farndon: Séta az ásványok között

           

A kövek varázslatos világa már a legkisebbeket is rabul ejti. Sétáink, kirándulásaink során gyakran csodálkozunk rá egy-egy érdekes formájú, színű kőzetre, ásványra, és sokan össze is gyűjtik ezeket. Ha már elég sok darabra sikerült szert tennünk, valószínűleg kedvet kapunk gyűjteményünk tanulmányozásához rendszerezéséhez is.

Ez a könyv tanácsot ad ahhoz, hogy milyen felszereléssel érdemes elindulni kőzetvadászatra, hogyan tároljuk, és hogyan tudjuk beazonosítani megtalált kincseinket. Az ásványok, kőzetek legfontosabb tulajdonságainak, keletkezésének megismertetése mellett számos érdekességet is megtudhatunk a könyvből. Hány éves a legidősebb ma ismert kőzet? Mennyi aranyat tárolnak az Egyesült Államok központi bankjában? Hol található a világ legnagyobb barlangürege? Melyik volt a történelem legerősebb vulkanikus kitörése? Többek között ezekre is választ kapunk a könyv olvasása során. Az ismeretekben való tájékozódást a kötet végén található szótár és tárgymutató segíti.

A könyvben található csodálatos színes élethű fotók láttán garantáltan mindenki kedvet kap az ásványok gyűjtéséhez, vásárlásához.  Kalandra fel, induljon a kincsvadászat!

Budapest, Napraforgó, 2017.