Jeli Viktória – Tasnádi István: Dani és a megkerült születésnap – Körbirodalom Gyermekkönyvtár

Jeli Viktória – Tasnádi István: Dani és a megkerült születésnap

           

Veszélyben a születésnap! Hiába a meghívott vendégsereg, hiába az elképzelt és régóta várt eszem-iszom, Dani éppen a születésnapja előtt lett skarlátos. Magas láza van, minden izzik, vöröslik körülötte, rettenetesen melege van. A vörhenyek elkezdik ostromolni a Szív Várát.

Dani azonban nem hagyja magát, felveszi velük a harcot. Ebben segít neki Lükepótagy, Antibigyó, Kökörcsin és Sómen is. Dani – akit mindenki Mercurius lovagnak vél – sok viszontagság után egy ügyes trükkel legyőzi Tejbebajuszt és Málnanyelvet, miközben megmenti Terkát és visszaszerzi a Szív Várát. Amint a vörhenyek meghátrálnak, a sokáig tartó nagy melegség után végre hűvös légáramlat érinti meg Dani homlokát, akiről közben kiderül, hogy ő nem is Mercurius lovag, csak egy egyszerű szőke kisfiú.

A végén persze minden jóra fordul. Dani láza lemegy (még az oly nagyon utált hűtőfürdőt is megússza), és előkerül a születésnapi ajándék is. A csomagolópapír egy igazi Szuperhőst rejt, csak a felnőttek nem értik, hogy Dani miért Antibigyónak kereszteli el. Aki azonban végigköveti a kalandokat, a történet végére minden titkot tudni fog, és együtt mosolyoghat Danival.

Budapest, Pozsonyi Pagony, 2017.