Jeff Kinney: Egy ropi filmes naplója

           

A kedvelt Ropi-sorozat folyamatosan megjelenő újabb könyvei után sokak örömére végre elkészült az első film is. Hogyan született meg Greg Heffley, a pálcikaember, mivé fejlődött és hogyan vált belőle filmsztár? Ennek az útnak az állomásain kísér végig bennünket ez a filmes napló.

A szerző ezúttal Ropin keresztül a filmek világába is elkalauzol bennünket: Megismerkedhetünk a filmszakma szereplőivel, megtanulhatjuk a szakkifejezéseket, és Kinney néhány filmes trükkről is fellebbenti a fátylat. Részleteket láthatunk az eredeti forgatókönyvből, megtudhatjuk, hogyan zajlott a szereplőválogatás, a helyszínek kiválasztása, a jelmezek és díszletek megtervezése. A forgatás befejeztével még sok utómunkálat vár a csapatra. Tesztvetítés, plakáttervezés, reklám, interjúk és számos más tevékenység után végre a mozikba kerül a film! Majd a sikeres vetítés után jön a folytatás, és kezdődik minden elölről…

A rengeteg színes fotóval, sok-sok filmes jelenettel illusztrált és számos új rajzot is tartalmazó kötet minden Ropi rajongónak kötelező olvasmány!

Szeged, Könyvmolyképző K., 2016.