Ifjúsági olvasóklub a Körbirodalomban

           

Könyvek… és ennyi nevet kapott a ifjúsági olvasóklub, amely havonta egyszeri alkalommal kerül megrendezésre a Körbirodalom gyermekkönyvtár foglalkoztató szobájában.

Nemrégiben meg is tartottuk az első eseményt, amin 13 – 19 év közötti fiatalok vettek részt. Itt volt alkalmuk beszélgetni, szóba elegyedni, ismerkedni egymással, továbbá kitalálták a klub nevét, megvitatták, mik érdeklik őket, mely könyveket olvasták, olvassák szívesen. Egy könyvtáros moderálásával, segítségével kitalálták a tagok, hogy nem írnak konkrét éves könyvlistát, hanem az aktuális gyűlésen húzzák ki a következő könyv nevét egy dobozból, ahova mindenki bedob egy könyvcímet, amit szívesen javasolna a többiek számára. Hasonlóan demokratikus módon dőlt el a következő találkozás időpontja is, mivel minden tag iskolába és külön órákra jár még.

Az első alkalom remek, vidám hangulatban zajlott, sok nevetéssel és beszélgetéssel. A következő összejövetel április 10-én esedékes 17 órai kezdéssel a Körbirodalom Gyermekkönyvtár foglalkoztatójában, amelyen a J. L. Armentrout Luxen sorozatának első része, az Obszidián című könyve kerül kivesézésre.

Az olvasóklubot bárki látogathatja, sem az életkor, sem az érdeklődési kör nem korlátozott. Mindenkit sok szeretettel várunk, aki szeretne beszélgetni, szeretné megosztani az olvasmányélményeit másokkal!

Érdemes figyelni az időpontok, könyvlista miatt a korbirodalom.csgyk.hu honlapját, vagy csatlakozni lehet a Facebookon az Könyvek… és ennyi nevű nyílt csoporthoz is.