Gyarmati Zsuzsanna: A kísérletezés varázslatos világa. 100 otthon elvégezhető kísérlet gyerekeknek

           

Bár a nyárnak már menthetetlenül vége, a szórakozásról azonban tanulás közben sem kell lemondanod. A természetismeret, fizika és kémia órán elsajátított ismereteket a gyakorlatban játszva elmélyítheted, kiegészítheted a könyvben szereplő 100 tudományos kísérlet segítségével.

Ezekhez csupán néhány alapvető – a háztartásban is fellelhető – eszközre és alapanyagra van szükség. A színes, látványos képek, és az alapos, részletes leírások mindenkinek garantálják a sikert! A könyvben a nehézségi fokokat különböző színek jelölik, így a kisiskolások is bátran nekifoghatnak, de a haladókat is számtalan új kaland várja. Minden kísérlet végén szerepel annak tudományos magyarázata, amely segít megérteni a fizikai, kémiai, biológiai összefüggéseket is.

Hogyan készíthetünk víz alatti tűzijátékot? Miként lehet fenyőtobozzal időt jósolni? Mi történik, ha kockacukrot teszünk szénsavas üdítőbe? Mennyi baktérium van a kezünkön? Miért rozsdásodnak a vastárgyak? Ezekre e kérdésekre és még sok másikra is választ kaphatsz a könyv olvasása során. Némelyik kísérlet felér akár egy bűvészmutatvánnyal is, amivel barátaidat is elkápráztathatod. Kezdd el még ma!

[Dunakeszi] : LaBeGer Hungary Kft., 2014.

Hozzászólás