Erwin Moser: Csodálatos jóéjtmesék

           

Sok családban az este legjobb része, amikor egy mozgalmas nap után apával, anyával vagy a nagyszülőkkel összebújva a gyerekek együtt olvassák, hallgatják a meséket, nézegetik a képeskönyveket. Ehhez a közös élményhez nyújt most át a szerző 77 csodálatos mesét.

A történetek szereplői állatok, melyek között mindenki megtalálhatja kedvenceit. A mesék a világ minden táján, változatos helyeken játszódnak, a jeges sarkvidék éppúgy helyet kap bennük, mint a forró Afrika. A kalandok átélése során kis hőseinkkel együtt utazhatunk léghajóval, hánykolódhatunk a tengeren, bolyonghatunk a gombaerdőben, seprűnyélen repülhetünk. Aki inkább a nyugalmat szereti, az is megtalálja a kötetben a neki való történeteket. Válasszon mindenki kedvére belőlük!

A mesék terjedelme éppen annyi, amennyit még egy álmos hároméves gyermek is végig tud hallgatni, de természetesen a nagyobbak is élvezettel fognak elmerülni bennük. A sok kép és a viszonylag rövid, aranyos történetek pedig a betűket még alig ismerőket is olvasásra fogja csábítani.

Budapest, Manó Kv., 2017.