Dés Mihály: Ancsa és Pancsa meg a vadmalacok

           

Ancsa és Pancsa, a két tündéri, teljesen egyforma, azonban mégis teljesen különböző ikerlány kalandjai folytatódnak. Ancsa és Pancsa mivel egy icipici lakásban laknak anyukájukkal sok időt töltenek Kriszta mama és Nagypapa házában, amely egy csodálatos erdő szélén található. Ancsa és Pancsa legújabb kalandjában a nagyszülők háza melletti erdőben lakó vadmalacokat szeretné a két kislány jobban megismerni.

Mit gondoltok, a vadmalacok is szeretnének az ikrekkel találkozni? Mi esznek a vadmalacok? Sikerül-e Nagyapának lefotózni a lakmározó vaddisznókat? Vajon tényleg vadak a vadmalacok? Félnek-e a vaddisznók a vízipisztolytól? Ezekre a kérdésekre mind megtaláljátok a választ, ha elolvassátok a vaddisznós kaland történetét. Az eseményeket egy szuper térképen is nyomon követheted, olyan mintha drónnal repültél volna az erdő fölé.

A malacos kalandon kívül Kriszta mama papucsszabályáról is olvashattok. Nektek is rendszerető a nagymamátok, vagy nála lehet ugrálni a rugós díványon? Tudjátok-e milyen jó szórakozás lehet összepároztatni a műanyagdobozokat az elveszett fedelekkel. Kérdezzétek meg anyát, lehet, hogy otthon is vár rátok néhány összepároztatható doboz.

A harmadik mesében Nagyapát ismerhetitek meg jobban. Tudjuk, hogy morgós, utálja a levéltetveket, nem szereti az ugatós kutyákat, szeret vicceket mesélni, fúrni-faragni. Ezermesterkedés közben sok minden megtanította Ancsát és Pancsát. Például szappanbuborékot fújni, vagy azt már tudtak maguktól is lányok? De Nagyapával lehet legjobban legótornyot építeni és összedönteni, de ő az, aki mindig engedi, hogy a lányok sütit egyenek ebéd előtt, nem csak utána. Ti mit csináltok együtt a Nagyapátokkal?

Budapest, Kolibri, 2017.